Följ med e-post

tisdag 29 september 2009

Vaniljpannacotta med två såser!

Har fått förfrågan om recpet på såserna till pannacottan.
Skriver mitt vaniljpannacottarecept som bonus!

Limesås
För 4 pers
Ingredienser
1/3 dl pressad lime
1 dl socker
50 g kallt hackat smörstrimlat
skal av 1 lime
Koka upp limesaft och socker.
Låt svalna lite, rör ner smöret så att det smälter och blanda i skal.

Lakritssås:
6-8 pers
1,5 dl vatten
50 g söta lakritssnören
koka till det har fått önskad konsistens!

Vaniljpannacotta: (grund från Skaldemans bok GI-noll)
4 pers
4 dl grädde
halv vaniljstång (eller valfri smaksättning, det mesta går)
2 gelatinblad
En nypa socker om man vill ha lite sötare
Blötlägg gelatinbladen ca 5 min
Skrapa ur vaniljstången och lägg urskrapet i grädden
Koka upp grädden
Lägg i gelatinbladen, rör runt så de löser sig
Häll blandningen i valfria glas och ställ kallt, helst i kylskåp (frys går men passa så de inte fryser)
Servera med Lakritssås och limesås!

Ät och njut!
Skicka en kommentar