Följ med e-post

tisdag 1 juni 2010

Expressens dito!

Japp! Expressen har självklart en gå ner innan midsommar artikel. Läs den här.
Står mycket roligt i den.

Det står t ex att "Om du följer GI-kosten strikt och har mycket övervikt kan du snabbt gå ner i vikt, mellan ett och två kilo per vecka." Ja så kan det vara, men en med mycket övervikt tror jag inte bryr sig om att komma iform till badsäsongen!

De skriver vidare att:
"Hemligheten är att begränsa mängden kolhydrater i maten - utom grönsaker - äta ordentligt med protein och naturligt fett samt röra på dig.GI-metoden går ut på att hålla blodsockret och insulinet på en stabil nivå. Svängningar i blodsockret kan öka fettinlagringen, och det är just stora mängder förädlade kolhydrater, som socker och vetemjöl, som påverkar blodsockret mest." någon som luktar LCHF här!!!!!

"Bara genom att utesluta bröd, pasta, ris och många varianter av flingor kan få stora effekter på vikten." mer LCHF eller!!!!

"I början känner en del abstinensbesvär för att de inte äter socker eller andra snabba kolhydrater. Det går över efter några dagar. Men andra blir väldigt pigga direkt." ännu mera LCHF!!!!

"Hur mycket kolhydrater som passar kan variera." Har jag också hört från LCHF-sidan!!!

"GI-metoden handlar egentligen mer om livsstil än om bantning" byt ut GI mot LCHF så har du samma sak!

Ola Lauritzon pratar ju om LCHF-mat i denna artikel, väldigt fult att kalla det GI, varför inte vara ärligt och säga som det är. De äter LCHF om de följer artikelns råd!!!
Skicka en kommentar