Följ med e-post

torsdag 17 juni 2010

En pojke är född!

Ja igår kväll klockan 20:43 föddes vår andra son med expressfart!
Har aldrig kört så fort på en 70 väg, vill förresten inte göra om det, men vi han i tid!
Första känningen kom efter middagen ca 19:15, jag lyckades få grabben i säng utan att stressa varken honom eller mig.
Gick ner till (ca 20:00) frugan som låg på soffan med värkar, letade fram numret till förlossningen, ringde lämnade lite uppgifter om frugan (hon hade en värk då) sedan pratade frugan och förlossningen några minuter, vi fick rådet att åka in.
Ringde svärmor som avtalat, hon skulle komma så fort hon kunde, fast vi kunde inte vänta.
Sprang runt och slängde ner de sista sakerna i väskan, tog på frugan tofflor, hjälpte henne till bilen. Rusade över till grannen och frågade om de kunde vara i huset tills mormor kom, det kunde de. Kastade mig i bilen drog iväg, mötte mormor på vägen ut från området, vinkade, trampade gasen i botten, körde ca dubbla hastigheten mot vad man får.
Stannade så nära förlossningen som det gick, ut med frugan, som får en värk på trottoaren, ner på knä och andas, klockan är ca 20:30. Jag rusar in för att få hjälp, får hjälp med en rullstol. Hjälpen kör in frugan, jag måste flytta upp bilen på en parkering i närheten, gör det, rusar in, rakt in i ett förlossningsrum med hur mycket folk som helst (akutteamet). Frugan står på knä och föder vår son, tar väl ca tio minuter sedan ploppar en supersöt liten kille som gallskriker ut!

Efter efterarbete och synad vägs han upp till 4550 gram och 51 cm lång.
Alla mår bra, men är trötta!
Skicka en kommentar