Följ med e-post

måndag 4 november 2013

Döende?

När blev jag gammal?
Var på den årliga kontrollen hos Reumatologen i förra veckan.
Först träffar jag då en sjukgymnast som mäter och kontrollerar kroppen, frågar om träning med mera, det mesta var bra, lite stelare i ländryggen än förra året, så jag ska lägga mer tyngd på rörlighetsträning för den. Fint så, fortsätta med medicinen och bara köra på.
Sedan träffar jag en läkare som kollar lite annat och frågar lite mera, dessutom kollar läkaren lungor och hjärta, det var då hon upptäckte ett blåsljud på hjärtat, som resulterade i en remiss till hjärtspecialist för mer kontroll, fint så!
Men självklart är jag människa och målar upp det värsta sceneriet som går, operation och ond bråd snabb död, självklart säger läkaren att många människor har blåsljud och det inte alls behöver vara något allvarligare. Kan ju vara så, MEN det gäller självklart inte mig, nu är det bara att börja ta farväl av de närmaste, använda den tid jag har kvar till något vettigt!!!!
 
Vad då, borde inte alla det jämnt? Måste vi få en "dödsdom" över oss för att inse detta?
Jag ska på undersökningen i början på december och fram tills dess är jag döende, lite mer än vanligt vill säga, för döende är vi ju alla hela tiden, det är ju det enda vi vet säkert, eller hur?!
Efter undersökningen är jag troligen inte mer döende än innan, hoppas jag!!!!


Inga kommentarer: