Följ med e-post

fredag 21 januari 2011

Dags att sätta 2011-års träningmål!


Tror jag satsar på Jonas Colting looken i år!

Nu är det dags att bestämma träningsmål för 2011, ska det vara något cykellopp eller kanske att köra vissa pass eller hinna en viss sträcka på en viss tid. Jag vet inte ännu, är inte helt klar på vad jag vill under 2011, först ska jag utvärdera 2010, fundera på vad som var bra och vad som var dåligt.

Jag vet att jag måste öka på rörelseträningen med tanke på min reumatism, behöver hitta en rutin för daglig rörelseträning, bra start är att jag är föräldraledig i vår och sommar, då borde det finnas tid på morgonen för något kort program!

En sak jag vet är att jag ska fortsätta träna enligt PB (PrimalBlueprint), dvs stenåldersträning, där den mesta träningen sker i relativt lugnt tempo, en del i rejält tufft tempo och jag undviker så gott det går "normalt" svenssontempo, dvs pulsintervallen ca 75-85% av max. Den nivå där de flesta som tränar alltid ligger och maler, det är den nivå där man riskerar mest skador och efteråt är mest känslig för infektioner. Jag lyfter stock och sten ute i naturen, springer sprint, gör hoppövningar och annat skoj ute i naturen i mina fivefinger skor!
Längtar till våren och värmen, vintern kan dra även om den vart bra!

Inga kommentarer: