Följ med e-post

tisdag 25 maj 2010

Min absolut apelsinkyckling

Receptet är ursprungligen från Blodsockerblues i köket, många recept i den boken är bra om du byter ut lätt produkter mot feta och ersätter vatten med grädde, creme fraiche eller coccosmjölk. Självklart går all pasta, ris och potatis bort.

Här följer en av mina favoriter!

4 portioner

4 kycklingfiléer
1/2 msk olivolja
4 dl Grädde (kan blandas med mjölk om man vill)
1/2 hönsbuljongtärning
saften från en apelsin
salt och peppar
apelsinskal
en halv liten burk creme fraiche 34%
20 cm purjolök
3 msk persilja, hackad
Broccoli/blomkål (antigen i grytan eller vid sidan om)

Skär kycklinfiléerna i strimlor och bryn dem i olivolja i två till tre minuter, tills de fått fin färg. Ta upp filéerna och häll i vattnet och buljongtärning och koka upp. Lägg tillbaka filéerna, häll i apelsinsaft, salta och peppra och låt småkoka i ca 12-15 minuter, tills köttet är vitt. Rör sedan i creme fraichen. Strimla purjolök och skär några tunna strimlor av apelsinskalet. Tillsätt purjolök och apelsinskalen samt persiljehacket i grytan och låt koka i ett par minuter. Servera broccoli/blomkål och grönsaker.
Skicka en kommentar