torsdag 10 september 2009

Illa, jag mår illa!

Nej jag är inte sjuk!
Jag läste om tillverkningen av margarin i går, kan du tänka dig att dyka ner i en kemikalietank?
Nä, trodde inte det, sluta då med margarin för guds skull.
Margarin är inget annat än skräp!

Jag tycker synd om alla dem som i affären plockar ner Lätta, Becel, Mat&Bak och liknande produkter i sina matkorgar, fattar folk inte bättre! Vore mera rätt att ställa dessa produkter i hyllan med Idominsalva och olika handsalvor, det skulle vara ärligare!

Livsmedelsverket anger hur fetterna vid margarinframställningen behandlas med:
Extraktionsbensin (hexan)
Fosforsyra
LutBlekmedel
Nickelkatalysator (vid härdning)
Natriummetylat (vid omestring)
Lösningsmedel från fraktionering
Föroreningar som får förekomma i margariner:
Bensin (hexan)Nickelrester (vid härdning)
Metanol (vid omestring)Lösningsmedel från fraktionering
Kemikalier från båttankar
(från Gunnar Lindgrens artikel om margarin, se nedan!)

Och de säger att vi skall äta margarin för det är bra för oss???????!!!!!!!!!!!

Tio lögner om margarin

Mer läsning om margarin:
Artikel av Jonas Colting

Gunnar lindgren skriver om margarin

1 kommentar:

Markus sa...

Tycker det är bra med industriell mat, lite kemikalier är aldrig fel.
Tycker du börjar bli lite väl extremt i ditt tänkande?