Följ med e-post

måndag 24 augusti 2009

Chilikasslergratäng


Måste få tipsa om ett supergott recept, det är hämtat från boken
som Annika Dahlqvist och Airam har skrivit.

Chilikasslergratäng
Ingredienser:
600 gram kassler i tunna skivor
1 dl finhackad paprika och gärna även en aning finhackad färsk chili
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl hårt vispad grädde
1/2 dl chilisås eller 2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm chilipulver
3 dl fet och smakrik riven ostsmör till stekning

Gör så här Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över. Vispa grädde för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten antagit tilltalande yta och färg.

Till det äter jag grönsaker (t ex: paprika, tomat, morot) och fetaost

Helt suveränt gott!

Skicka en kommentar