
som Annika Dahlqvist och Airam har skrivit.
Chilikasslergratäng
Ingredienser:
600 gram kassler i tunna skivor
1 dl finhackad paprika och gärna även en aning finhackad färsk chili
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl hårt vispad grädde
1/2 dl chilisås eller 2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm chilipulver
3 dl fet och smakrik riven ostsmör till stekning
Gör så här Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över. Vispa grädde för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten antagit tilltalande yta och färg.
Till det äter jag grönsaker (t ex: paprika, tomat, morot) och fetaost
Helt suveränt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar